altınEkonomiKripto Para

Altın – ABD Hisseleri – Kripto Para, Hangi Yatırım Cazip?

Piyasanın baş aktörleri arasında ayrışma, birbirinden bağımsız hareketler görüyoruz. Bildiğiniz gibi bu hafta içerisinde S&P500 Endeksi son iki ayın en kötü seansını geçirerek ABD’de işlerin dolar endeksini 100,00 seviyesine getirecek kadar güvercin gitmediğinin sinyalini vermiş oldu. Hali hazırda son iki ayda ABD tarafından aldığımız TÜFE-ÜFE-perakende satışlar ve kişisel tüketim harcamaları gibi veriler beklentilerin oldukça üzerinde gelirken, enflasyona dair bir sıcaklama göstermedi, halen daha talep oldukça canlı. Tüm bunların ışığında 22 Şubat günü açıklanan FOMC tutanakları da bazı üyelerin 50bp faiz indirimi istediğini gördük ve 22 Mart toplantısına kadar %25 olasılıkla 50bp faiz artırımını bekleyenlerin oranının artmasını, 104,20 seviyesinde olan Dolar endeksinin de bir miktar yükselerek 105,0-106,0 aralığına doğru hareketlenmesi beklenebilir.

Altın bu açıdan biraz daha şansız gibi duruyor. ABD’de enflasyon yüzde 2 hedefinden yüksekte olsa da yavaşlama trendinde bulunuyor. Fed’in bilançosu gün geçtikçe daralırken, aynı zamanda faiz üst bandı buradan 100 bp artışla 5,75%’e gelmesiyle şahin senaryolar ön plana çıkması bazı Komite üyeleri tarafından dillendiriliyor. Fakat Rus-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümünde tarafların çok sert mesajlarıyla jeopolitik stresi altın güvenli liman olarak fiyatladı. Kısa vadede ons altını yükselişe geçirebilecek öngörülebilir bir gelişme bulunmuyor.

2022 kripto kışının ardından 15.000-17.000 aralığında dip yapan Bitcoin 25.000 direncini test ederken yaşanan gelişmeler eşliğinde yeni bir yükselişin daha gelmesi olası. İlk olarak Bitcoin ABD’de mevcut para politikası şartlarını fiyatlamış gözüküyor. Mevcut gelişmeler ışığında Bitcoin ve diğer kripto paraların ‘Ucuz’ kalması ve bu yıl S&P ve Dow Jones’ta resesyon beklentilerinin güçlü olup, ‘pahalı’ durması nedeniyle alternatif getiri isteyen yatırımcılar bu ucuzluğu cazip bulabilir ve kripto paraların bu yıl yükselişine katkıda bulunabilir. Son olarak Tether Şirketi yakıt ikmali yaptı ve henüz ihraç etmese de 1 milyar dolarlık tether üretti. Bunun yatırımcıları FOMO’latmasının önüne geçmek için bir de USDC’nin cüzdanlardaki miktarına bakıldığında, var olan USDC’ler her cüzdanda azalıyor ve Bitcoin yükselişine benzer duruyor. Buradan da anlayacağımız USDC’ler Bitcoin veya kripto para satın alımında kullanılmış. Bu gelişme bizlere ‘Geliyor Gelmekte Olan’ diyor.
Bitcoin’in tekniğine bakıldığında 23.300 seviyesi üzerinde kalındığı süre boyunca bayrak formasyonu devam edebilir ve 25.200 seviyesinin kırılması ile formasyon öncülüğünde %10 artış görebiliriz. Geri çekilmelerde ise destek noktaları 23.300 ve 22.700 seviyeleri olup, 22.700 seviyesinin altına inmesi durumunda minör bir düşüş trendi oluşturacağı için bu bölge civarı zarar kes olmalı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok