altınBitcoinDünyaEkonomi

Piyasalarda Kısa Vade Trade Fırsatları…

Piyasalarda son haftalarda özellikle bu haftaya baktığımızda hacimsiz ve durağan bir piyasa görmekteyiz. Oynaklığıyla bilinen Nasdaq endeksi 20 işlem günüdür (bir aydır) neredeyse hiç hareket etmedi. Yine oynaklığıyla bilinen Bitcoin ise hareket ediyormuş gibi gözükse de 18 Mart’tan bu yana aynı yerlerde dolanıyor. Ons altın iki haftadır belirli seviyelerden dönüşler yaşıyor. Kısacası piyasalarda hacimlerin oldukça düştüğü ve yönsüz bir piyasa görmekteyiz.

Piyasada majör bir gelişme bulunmaması bu durağanlığı destekliyor. Uzun süredir piyasalar açısından bir haber akışı takip etmedik. Ekonomik gündemin de oldukça sakin olduğunu görmekteyiz. En son yaşadığımız oynaklık ABD’de çıkan banka krizi döneminde olmuş ve birkaç hafta sonra bu durum tamamen unutulmuştu. Yeni bir haber akışı gelene kadar piyasalarda net bir hareket olmayacaktır.

Gündem olarak gelecek hafta Fed toplantısı önemli gözüküyor. Fakat burada da sürpriz bir sonuç çıkma ihtimalini düşük görüyorum. Fed muhtemelen son kez 25bps artırım yapıp beklemeye geçecek. Fed Başkanı Powell’ın da ne şiş yansın ne kebap usulü bir konuşma yapacağını düşünüyorum.

Böyle dönemlerde enstrümanların kısa vadeli teknik seviyeleri takip edilerek, gün içi trade fırsatlarına bakılabilir. Şimdi önemli bazı enstrümanların tekniğini kısaca inceleyeceğiz.

Dolar endeksi… Bir teknik sıkışma izliyoruz. Bu sıkışmanın alt sınırı 100.80, üst sınırı ise an itibarıyla 102.80’den geçiyor. Burada kırılım gelene kadar bir yön oluşmayacaktır. Kırılım geldiği zaman ise kırılımın geldiği yöne doğru sert hareket görebiliriz. 102.80 üzerinde dolar endeksi sert değer kazanacakken, 100.80 altında ise değer kaybedecektir.

XAUUSD… Ons altında teknik görünüm kısa vade için pozitif gözüküyor. Özellikle aşağıda 1970 bölgesi önemli bir destek konumunda. Mevcut görünümde yaşanacak düşüşlerde bu bölge civarından alım talebi oluşacaktır. Yukarıda 2015 bölgesi direnç olarak izlenebilir.

Bitcoin… Burada anlık yükseliş veya düşüşler görsek de aslında bant hareketi yapılıyor. 26.600 bölgesini destek olarak izliyorum. Bu destek üzeri kalınması pozitif olacaktır. Olası düşüşlerde fırsatlara bakılabilir. Yukarıda ise 30.500/31.000 bandı direnç olarak izlenmelidir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok