Haftanın son kapanışı ile Bitcoin (BTC) oranı geçen haftaya göre yaklaşık %15 artış gösterdi. Bugün ise 15:30 Türkiye saati ile açıklanacak ABD tüketici enflasyon verileri Haziran ayı tüketici fiyat endeksinin Mayıs’ın %8,6 seviyesinden daha yüksek olması beklentileri ve makro ekonomi tarafındaki enflasyon etkisinin negatif mevcudiyeti ile Bitcoin’de düşüşün henüz sona ermediği fikrini oluştursa da diğer taraftan, Glassnode'un verilerini incelediğimizde Rezerv Riski, Temmuz ayı fiyatlarında şimdiye kadarki en düşük seviyelerine ulaşıldığı görülüyor. Daha önceki verilere göre kıyaslandığında yüksek zaman dilimi içerisinde dip seviye bölgelerine yaklaşıldığı ifade edilmektedir.
Teknik analiz verilerine bakıldığında Bitcoin’nin en son yapmış olduğu düşüş hareketinden sonra 2 Temmuz tarihindeki 2. Dip seviyesi ile bearish triangle formasyon yapısına gittiği fakat yapmış olduğu yükselişle alıcıların momentumunun yüksek seviyelerde sürdüremediği görülmektedir. Buda satışçıların bu bölgede teslim olmadığını ve genel direnç seviyesi olan 21.909 ve 22.527.37 dolardan savunmaya çalıştıklarını gösteriyor.
Günlük ve alt zaman dilimi 4 saatlik grafikte, Bitcoin (BTC) en son yükselişini 19.278 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Fakat 21.909 ve 22.527,37 dolar olan önemli bant aralığını geçemedi ve bu seviyeden tekrar ret yedi. Alıcılar 18.900 ve 19.500 dolar bölgesi koruyamaz ve bölge altında kapanışlar yapması durumunda hafta sonuna doğru düşüşler derinleşebilir. Günlük zaman aralığında düşüş trendinin devam ettiğini de göz ardı etmemek gerekir.
Diğer taraftan altcoinleri ilgilendiren Ethereum (ETH) ağının, Sepolia genel test ağındaki sondan ikinci büyük Merge denemesinin başarıyla tamamlanmasının ardından bu hafta 1.280 dolar seviyesine yakın bir yüksek seviyeye yükseldiğini fakat Bitcoin tarafında olduğu gibi bu seviyede tutunamayıp satıcıların baskınlığını görebiliyoruz. Hemen hemen aynı yapılar Ethereum (ETH) tarafında da paralel olarak devam ediyor. Önemli destek bölgesi 1.100 ve 1.000 dolar, bu bölge altı kapanışları ile yapının devam formasyonu gitmesi durumunda alt destek seviyeleri takip edilebilir. Diğer bir senaryo ise ; üstteki trend bölgesine tekrar yükselişini gerçekleştirip 1.190 dolar bölge üzeri kapanışlar yapamadığı takdirde alt destek bölgelerine geri çekilmeler görülebilir.
Sonuç olarak, global piyasalar olarak önemli bir hafta içerisine giriyoruz. Henüz Fed tarafında enflasyon eğrisinde verisel bir düzeltme söz konusu değil. Bu durumun devam etmesi halinde ise daha da şahinleşen bir Fed görme ihtimalimiz oldukça yüksek, toplantı sonrası açıklanacak olumsuz veriler neticesinde paralel olarak piyasalardaki belirsizlik bir parçada olsa netlik kazacak olsa da oluşabilecek düşüş senaryolarını göz ardı etmemek gerekir.