Bitcoin

Bitcoin sene başından bu yana getiride negatif ayrıştı

Kripto para piyasaları son dönemlerde getiri bazında performans altında kaldı. Son 5 ayda ons altın 2% getiri ile ön planda olurken, S&P500 -16%, Bitcoin ise -36,5% oranla getiri sağladı. Bu hafta ayrıca opsiyonların bitim tarihi olmakla birlikte Perşembe ve Cuma günleri hareketlilik görebiliriz. Ancak 30.000$ bölgesinde put (satım) opsiyonu sahiplerinin opsiyondaan elde ettikleri primle yetinmesi ve haklarını kullanmaması olası duruyor. Geçen hafta Bitcoin yine 29.000$ seviyesinin altına gerilemesi ile açılan short (satım) pozisyonlarının bir kısmı likidite olmuş ve 28.000$ bölgesinde yeterli alıcı gelememişti. Bir süredir Nasdaq-Bitcoin korelasyonu hakkında yazılar yazmaktayız. Bu sefer de Fed korkusunda çıkan piyasalar Maymun Çiçeği virüsü korkusuna girdi. Diğer tarafta Terra Luna olayının yankıları devam ederken, yine de stablecoinlerin piyasadan çıkmadığı borsalara park ettiğini görüyoruz.

Geçen hafta Coinshares raporunun ortaya koyduğu sonuçlara göre bireysel ve kurumsal özel yatırımcılar Luna olayı haftasında rekor düzeyde Bitcoin alımı yapmışlar hatta sene başından bu yana olan girişlerin %65’lik kısmı tek seferde önceki hafta girmişti. Geçen hafta ise 153,5 milyon dolarlık fon tek seferde Bitcoin’den çıktı.

Zincir verilerine göre borsalarda tutulan Bitcoin miktarı halen daha düşük seviyelerde. Buna ek olarak stablecoin girişleri devam ederken, henüz bu paraların coin yatırımına da geçmemesi ayrıca yatırımcıların beklemede olduğunu bizlere gösteriyor. Peki yatırımcılar neyi bekliyor?

-Fed’in haziran ayındaki toplantısında alacağı sıkılaşma ve faiz artırım kararına ek olarak ECB’nin de bir sonraki faiz hamlesi merak ediliyor.

-Luna olayının yankıları ve kripto para camiasının nasıl bir regülasyonla karşılacağı merak konusu olurken hem vergilendirme hem de regülasyonlar oldukça büyük bir soru işareti.

Bu hafta takip listemizde Tezos (XTZ), Tron (TRX), NEST ve NEAR yer alırken, FTM’deki hareketleri de izliyoruz.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; trend yönünün yatay olması yatay işlem stratejilerini uygulanmasına olanak kılıyor. Bu tarz işlemlerde geniş ve dar bir bant belirlenir. Bitcoin’de şuan dar bant 28.800-30.700$ seviyeleri arasında gezinirken, geniş bant ise 32.500-26.600$ bandı arasında işlemler sürüyor. Bu nedenle yatay bant aralığında alım-satım karşılıklı işlemleri devam ederken, Bitcoin’de destek – direnç alım ve satım fırsatları sağlıyor. 28.000$ bölgesinde saatlik-4 saatlik ve günlük periyottaki osilatörler aşırı satım bölgesinde yer alırken, 30.000$ üzerinde kalıcılık denemelerinin sürmesini bekliyorum.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok