Ekonomi

12-18 Haziran haftası piyasaları yoğun gündem bekliyor

Yeni haftada piyasaları oldukça yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor.

12-18 Haziran haftasında yurtiçi ve yurtdışında önemli veriler alınacak, kritik kararkar alınacak ve ekonomi yönetimine dair adımlar atılacak.

Yurtiçinde ekonomi yönünü arıyor

Yurt içinde döviz , altın, borsa ve diğer yatırım araçlarının seyri yakından takip edilecek.

Yeni ekonomi yönetimin yol haritası ile ilgili atacağı adımlar, piyasaların izleyeceği en önemli gündem maddesi olacak.

Veri akışında öne çıkanlar cari işlemler dengesi, iş gücü, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları ve merkezi yönetim bütçesi olacak.

Hazine ihaleleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi ve Moody’s’in olası Türkiye raporu da gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

Yurtdışı piyasalar ABD enflasyon verilerine kilitlenecek

Yurt dışında ABD Merkez Bankası(Fed), Avrupa Merkez Bankası(ECB) ve Japonya Merkez Bankası’nın(BoJ) faiz kararları piyasanın öncelikli gündem maddeleri olacak.

Yurt dışında ABD tüketici ve üretici fiyatları, perakende satışlar, sanayi üretimi, Çin sanayi üretimi, perakende satışlar, İngiltere iş gücü, dış ticaret, aylık GSYH, sanayi üretimi, Almanya final tüketici fiyatları, ZEW, Euro Bölgesi sanayi üretimi, final tüketici fiyatları verileri öne çıkıyor.

Enerji piyasalarının yakından izlediği OPEC ve Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) raporları da bu haftanın ekonomi takviminde yer alıyor.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok