Ekonomi

2024’te borsada öne çıkabilecek sektörler: Prof. Dr. Yusuf Kaderli değerlendirdi…

Piyasalarda Son Durum’da Bengisu Soylu’nun konuğu Aydın Adnan Menderes Üni. Nazilli İ.İ.B.F. İşletme B. Muhasebe-Finansman ABD Bşk. Prof. Dr. Yusuf Kaderli oldu.

Programda, Borsa İstanbul için beklentiler, öne çıkacak sektörler; dolar kuru ve altın fiyatlarının yönü gibi konular değerlendirildi. Programın başında Borsa İstanbul için 2024 yılı beklentileri ve borsada öne çıkması muhtemel sektörler üzerine konuşuldu.

Kaderli, yabancı yatırımcının borsada ne kadar süre kalabileceği üzerine analizlerde bulundu. Ayrıca dolar kuru ve altın fiyatlarının seyri ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Programın sonunda ise yeni yılda yatırımcının nasıl bir portföy oluşturması gerektiği hakkında bilgiler aktardı.

Borsa İstanbul beklentileri

Prof. Dr. Yusuf Kaderli, 2024 yılı için borsa değerlendirmesinde, faiz oranlarının yüzde 50’lere dayandığını, bunun borsaya alternatif olarak değerlendirildiğini, fakat bu fikre katılmadığını belirtti. Enflasyonun varlığının, borsayı yukarı doğru beslemeye devam edeceğini ve borsanın kritik seviyeleri geçmesinin yabancı girişine de bağlı olduğunu, borsada ralli ne zaman başlar sorusunun cevabının içinde yabancı yatırımcı girişinin yattığını kaydeden Kaderli, borsanın şu an bir düzeltme hareketi içerisinde olması nedeniyle bu alçalan bandın destek seviyesinin 6800 olurken, direnç seviyesinin ise 7900 seviyelerinde olduğunu ifade etti.

Borsada öne çıkması beklenen sektörler

Prof. Dr. Yusuf Kaderli, Borsa İstanbul’da öne çıkabilecek sektörleri de değerlendirdi.

Kaderli, ”Başta bankacılık sektörü hareketine devam edecek, buna holding sektörü eşlik edecek. İnşaat ve inşaatı besleyen tüm sektörler olacak. 2024’te ulaşım sektörünün yine iyi olmaya devam edeceğini düşünenlerdenim.” dedi.

Altın fiyatları ne olacak?

Prof. Dr. Yusuf Kaderli, altın fiyatlarının muhtemel seyri üzerinde önemli değerlendirmelerde bulundu. ”Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren ivmeli bir hareket görebiliriz ons altın tarafında. Ben gram altının Türk yatırımcılar için 3000 seviyesinin üstünü görmesini kuvvetli görüyorum bu yıl içerisinde” ifadelerini kullandı.

Bengisu Soylu ve birbirinden değerli uzman konukları, her bölüm öne çıkan başlıkları ve piyasalara yön veren verileri değerlendiriyor; finans dünyasından önemli haberleri ve ekonomi gündemini ekrana taşıyor.

Yayının tamamını izlemek için;

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok