Amerikan Rüyası'nın temel hedeflerine ulaşmanın artık her zamankinden daha da masraflı olduğu belirtildi.

Sözcü gazetesinin aktardığına göre; ABD merkezli finans sitesi Investopedia 5 Aralık'ta yayınladığı bir analizde, Amerikalıların ulaşmak istedikleri 10 önemli dönüm noktalarının maliyetini mercek altına aldı.

Amerikan rüyasının temel bileşenleri olan konut sahipliği, çocuk bakımı, çocukları üniversiteye göndermek, aile kurmak ve emeklilik için birikim yapmak gibi hayallerin toplam maliyeti 3,4 milyon dolar olarak hesaplandı.

Tüm eğitim seviyelerindeki Amerikalıların ortalama yaşam boyu kazançları ise yaklaşık 2,3 milyon dolar olarak hesaplandı. Bu da Amerikan rüyasının tahmini maliyetinden 1,1 milyon dolar daha düşük oldu.

Analize göre, iki çocuğu 18 yaşına kadar büyütmek 576 bin 896 dolara mâl oluyor. Bir ev satın almak ise ortalama 796 bin 998 dolara mâl oluyor. Sağlık sigortasının ise 934 bin 752 dolara mâl olduğu hesaplandı.

Araba satın almak, bir yıllık üniversite harcı ödemek, evcil hayvan sahibi olmak ya da düğün yapmak gibi yaşamın diğer önemli dönüm noktalarının toplamı ise neredeyse yarım milyon doları buluyor.

Enflasyon düşüyor olsa da, birçok Amerikalı özellikle de Fed'in geçtiğimiz yıl yaptığı faiz artışlarının etkisini hissetmeye başladıkları için günümüz ekonomisi nedeniyle zorlanmaya devam ediyor.

Enflasyon düşüyor olsa da, birçok Amerikalı, özellikle de Fed'in geçtiğimiz yıl yaptığı faiz artışlarının etkisini hissetmeye başladığı için günümüz ekonomisi hakkında hâlâ iyi hissetmiyor.

Finansal hizmetler şirketi Empower tarafından yayınlanan bir ankete göre, Y kuşağı mutlu olmak için yıllık 525 bin dolar maaşa ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Bu rakam artan tüketici borçlarının ve yükselen çocuk bakım masraflarının Y kuşağı ebeveynlerinin üzerindeki etkisini gösteriyor.