BitcoinEkonomiKripto Para

Bitcoin’de İlk Tepki %20 Üzerinde Gelebilir

Her sene kripto para piyasasında gelenekselleşen zirveden yüzde 50 düşüş etkinliği tüm dünya genelinde ters coşku ile kutlanıyor. bu süreci zor kılan ise sadece kripto paralarda değil, dünya genelindeki riskli varlıkların satışa uğraması oldu.  Bitcoin’de son bir haftanın günlük kapanışları ekside olurken, S&P500 ise 4000 seviyesinin altına geriledi. Bu düşüşlerin başlıca temel nedeni, Bitcoin-Nasdaq korelasyonu ve alt metninde ise Fed ve ABD resesyon riski bulunuyor. Bu nedenle altın güvenli liman varlığı oldu ve Fed’in 50bp faiz  artışına rağmen son bir ayda yalnızca %6 değer kaybetti. Bu gibi düşüşleri bir yatırımcı olarak uzun vadeli düşünüyorum. O nedenle herkesin korktuğu yerde sen açgözlü ol lafı tam da bu kısımda söylenebilir.
Bitcoin’in zincir verilerine bakıldığında bireysel hesapların satışa dönmediğini bilakis düşüşte cüzdanlara yeni ekleme yaptıklarını görüyoruz. Fakat satışın geldiği nokta kaldıraç piyasası oldu. Buy/Sell rasyoya göre satışların zirve yaptığını görmekteyiz. Son 3 gün içerisinde kaldıraçtan dolayı 1,2 milyar dolarlık alım pozisyonu likiditeye düştü, pozisyonlar kapandı. Bu rasyonun da dip olması kantitatif analize göre artık satış baskısının azalabileceğini bizlere gösteriyor. Hatta alt paragraftaki teknik kısımda da göreceğimiz üzere belirli noktalara tepki alımları dahi gelebilir.
Bu hafta ekonomik takvimin makro kısmında çarşamba günü TSİ 15:30’da ABD TÜFE açıklanacak. Kripto ayağında ise KAVA’nın 10 Mayıs ana ağ devreye giriyor. Secret(SCRT) ise Alpha güncellemesi bu haftanın öne çıkan haberleri oldu.
Haftalık takibimdeki coinler içerisinde en ön planda AVAX geliyor. XTZ, MANA, HBAR, NEAR yine  bu sepetin içerisinde yer alabilir.
Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda fiyat dibini 28.900$ olarak tahminlerinizden ziyade tepki 29.750$ seviyesinden geldi. Yükseliş tepkisinin de 36.000$ seviyelerine doğru oluşması teknik olarak mümkün. 36.000-37.000$ aralığı kırmış olduğu yükselen kanalın geri dönüş yeri. Buraya doğru oluşabilecek Pull Back potansiyeli ile bu seviyelerden %20 tepki potansiyeli sunuyor. 28.900$ gerisi stop loss olmak kaydı ile bu noktalara doğru tepkiler değerlendirilebilir.
Dirençler: 34.300 / 36.500 / 38.400 Destekler: 30.500 / 29.800 / 28.600

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok