Petrol fiyatları borç tavanı anlaşmasındaki olumlu sinyallerle yükseliş yaşıyor.

ABD’ de son zamanlarda borç tavanı problemi tüm dünya etkili olmuştu. ABD Başkanı Biden sorunu çözüme ulaştırabilmek adına kongre liderleriyle görüşmelerde bulundu. ABD Temsilciler Başkanı Kevin McCharthy, borç tavanı müzakerelerinde bu hafta sonu prensipte anlaşmaya varılabileceğini ve bu kararın gelecek hafta içinde kongrede onaylanabileceğini söyledi. Petrol de, ABD’nin borç krizini aşacağına dair iyimserlikle beraber yükselişe geçti. ABD ham petrolü haftalık bazda %3 artışla 72,00 dolar seviyesi üzerine çıktı. İG Asia Pte’nin stratejisti Yeap Jun Rong, ‘’Petrol fiyatları daha geniş risk ortamında ipucu alıyor gibi görünüyor’’ açıklamalarında bulundu. Ayrıca Rong, ülkenin borç tavanı müzakerelerinin ülkenin stratejik rezervlerini yenileme planı hakkında ki iyimserliğinin vadeli işlemlere de destek olabileceğini belirtti.

Petrol fiyatları, borç tavanı müzakerelerinden gelen olumlu sinyallerle yükselmeye çalışsa da, genel olarak küresel çapta yaşanan büyüme, enflasyon ve merkez bankalarının sıkılaşma adımlarının etkisiyle karışık seyir sergiliyor.

Ham petrol ve Brent petrol, bu yıl henüz geçen yılın altında seyrediyor. Küresel çapta yaşanan makroekonomik sıkıntıların petroldeki fiyatları baskıladığı yorumları yapılıyor.