DünyaEkonomiŞirket Haberleri

Credit Suisse eski başbakana dev tazminat ödemeye mahkûm edildi

İflasın eşiğine gelen ve büyük rakibi tarafından satın alınan İsviçre’nin köklü bankası Credit Suisse‘e bir darbe de mahkemeden geldi. Sşngaupr’da görülen davada mahkeme, bankanın eski Gürcistan Başbakanı Bidzina İvanişvili’ye 926 milyon dolar ödemesine karar verdi.

Dava 2011 yılına dayanıyor. O dönemde Credit Suisse’te çalışan Patrice Lescaudron isimli bir bankacının, İvanişvili’nin de aralarında bulunduğu bazı müşterileri dolandırdığı belirlenmişti.

2018 yılında hapse atılan Lescaudron, 2020’de intihar etmişti.

Credit Suisse kendisinin de mağdur olduğunu iddia etse de bankanın Lescaudron’un şüpheli hareketlerini dikkate almadığını söyleyen mahkeme, daha önce ödenen 79 milyon dolara ek olarak 926 milyon dolar daha ödenmesine karar verdi.

Gürcistan’ın en zengin insanı da olan İvanişvili, geçen sene de Credit Suisse karşısında bir dava kazanmış ve Bermuda’da bir mahkeme Credit Suisse’in İvanişvili’ye 607,5 milyon dolar ödemesine karar vermişti.

Mart ayında ABD’de başlayan bankacılık krizinin ardından Avrupa’da da Credit Suisse paniği yaşanmıştı. Credit Suisse bankasının en büyük ortağı Suudi Ulusal Bankası’nın sermaye artırımı yapmayacaklarını duyurmasının ardından yaşanan gelişmeler, bankayı iflasın eşiğine sürüklemişti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok