DünyaEkonomi

Deutsche Bank, Jeffrey Epstein mağdurlarına tazminat ödeyecek

Almanya merkezli Deutsche Bank, fuhuş ve çocuk istismarı suçlarından girdiği hapishanede ölen Jeffrey Epstein’ın kurbanlarına 75 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Mağdurlar tarafından açılan davada Banka, Epstein gibi biriyle çalışarak işlenen suçlardan çıkar sağlamakla suçlanıyordu.

Mağdurlar, bankanın “yasaya uymak yerine kârı seçtiğini ve Epstein’ın yasadışı insan ticareti üzerinden milyonlarca dolar kazandığını” iddia ediyordu.

Aralık 2018’e kadar Epstein’la çalışan banka mağdurların suçlamalarını kabul ederek tazminat ödeneceğini açıkladı. Ödenecek 75 milyon dolar tazminat 15 mağdur arasında bölüşülecek.

Bu anlaşma gözleri Epstein’la çalışan diğer kuruluşlara çevirdi. Daha önce de başka mağdurlar tarafından 2013 yılına dek Epstein’la çalışan ABD’li JPMorgan ve Epstein’ın evinin bulunduğu ABD Virgin Adaları hakkında benzer davalar açılmıştı.

Davacılar JPMorgan’ı “seks ticareti yapan kişiye özel muamele yapmakla” suçlamış, bu suçların bankanın özel muamelesi sayesinde devam edebildiğini söylemişti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok