DünyaEkonomiTürkiye

Dolar 20 TL üstünü zorluyor

İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Dolar/TL’de yükselişlerin tetiklendiğini görüyoruz. 20.00 bandından yukarı yönlü ataklarda bulunan kur, bu yükselişlerini sürdürerek 20.47 seviyesine kadar ulaştı.

Dün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı toplantısı takip edildi. TCMB faizleri beklentiler dâhilinde %8,50 seviyesinde sabit tuttu. Karar metninde liralaşma stratejisi, depremin ekonomiye etkisi ve küresel piyasalarda yaşanan bankacılık krizine ilişkin ifadeler öne çıktı.

Banka en son Şubat ayında 50 bazlık faiz indirimine gittikten, Mart ve Nisan ayında faizler sabit tutma kararı almıştı.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz indirimlerinin devamının geleceğini geçtiğimiz günlerde söylemişti. Faiz indirimlerinin enflasyonu düşürdüğü, ‘’faizin sebep enflasyonun sonuç’’ olduğu ifadesini tekrar yinelemişti. Cumhurbaşkanından gelen bu ifadeler sonrası, Dolar/TL’ de yükselişler hız kazanmıştı.

ABD tarafında ise dün büyüme rakamları takip edildi. ABD ekonomisi %1,3 ile beklentilerin üzerinde büyüme gösterdi. Beklentilerin üzerinde gelen büyüme rakamları sonrası dolar endeksi 104,00 seviyesinin üzerine çıktı. Dolar endeksinde görülen bu yükseliş de kurda yükselişleri tetikledi.

Dolar/TL bu yükselişlerini sürdürerek seçimden önceki son işlem gününe taşıyor. Öğlen seansında Dolar/TL, 19.99 sınırında hareketleniyor. (11.45)

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok