Ekonomi

Dolar endeksi ve faizde yukarı potansiyel sürüyor…

Küresel bazda hacimlerin oldukça azaldığı bir haftadayız. Ekonomik gündemin hafta boyunca sakin olması bu hacimsizliğe neden oluyor.

Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen güçlü istihdam verilerinin ardından dolar endeksi ve 10 yıllık faizde sert yükseliş görmüştük. Ardından aşağı bir düzeltme yaptılar ve yeniden yükselişe geçtiler.

Gelecek hafta salı günü ABD’den gelecek olan enflasyon verileriyle birlikte piyasalarda oynaklığın yeniden artmasını bekliyorum.

Mevcut durumda Fed’e yönelik faiz indirim beklentilerinin ötelendiğini görmekteyiz. Yüksek enflasyon, güçlü büyüme ve istihdama sahip olan ABD ekonomisi bu aşamada erken bir faiz indirimini karşılayamaz. Tabii, piyasa beklentileri kısa süre içerisinde farklı yönlere erişebilir fakat erken bir faiz indirimi olmayacaktır. Enflasyon verileri bu beklentilerin değişimi açısından önem taşıyor.

Bu haftaki yazımızda dolar endeksi ve 10 yıllık faizleri teknik analiz açısından inceleyeceğiz.

Dolar endeksinde de yukarı yönde potansiyelin sürdüğünü düşünüyorum.

Dönem dönem geri çekilmeler olsa da bu çekilmeler USD lehine fırsat veriyor. Kısa vadede 103.80, biraz geniş görünümde 102.60 üzeri kalındığı sürece yön yukarı olacaktır. Yukarıda 104.50 eşiği aşılırsa yükselişlerin ivme kazanmasını beklerim.

10 yıllık faiz tarafında da yukarı potansiyel oldukça güçlü.

Özellikle petrol fiyatlarında yaşanan yükselişler faiz tarafını yukarıda tutuyor. Burada teknik açıdan önemli bir kırılım yaşandı. Yüzde 4.05 bölgesi üzerinde kalındığı sürece faizde de yukarı risk sürecektir. Özellikle yüzde 4.20 eşiği aşılırsa burada da yukarı hareketler güç kazanabilir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok