İngiltere merkezli blok zinciri analiz sağlayıcısı Elliptic tarafından yapılan araştırmaya göre, Kuzey Koreli hacker grupları 2017'den bu yana Japonya'dan 721 milyon dolar kripto para varlığı çaldı. Dünya genelinde bu tür kayıpların toplamının %30'una denk olan bu para Kuzey Kore'nin yıllık ihracat gelirinin 8,8 kat fazlası. Elliptic'e göre Kuzey Kore,  bu dönemde toplam 2,3 milyar dolarlık kripto para çaldı. Japonya'nın yanı sıra Vietnam'dan 540 milyon dolar, ABD'den 497 milyon dolar ve Hong Kong'dan 281 milyon dolar Kuzey Koreli hackerler tarafından çalındı. BM Güvenlik Konseyi uzmanlarının yaptığı bir araştırmaya göre de Kuzey Kore 2022 yılında 600 milyon ila 1 milyar dolar arasında kripto para çaldı.

2016 yılında Kuzey Koreli bilgisayar korsanları az kalsın Bangladeş Merkez Bankası'ndan 1 milyar dolar çalmayı başarıyordu. Tamamen tesadüfi bir aksilik yüzünden son anda parayı çekemediler, yaklaşık 81 milyon dolarla yetindiler.

Füze programını kripto para ile finanse ediliyor

Kuzey Kore’nin füze programı için kullandığı yabancı para birimini elde etmek için diğer ülkelerin kripto varlıklarını hedef aldığına inanılıyor. Bu durum siber saldırıları aynı zamanda bir güvenlik sorunu haline getiriyor.