ABD Enerji Bakanlığına bağlı "fueleconomy.gov" sitesinde yer alan bilgilere göre, tüm Tesla Model 3 araçlar, elektrikli, plug-in hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçlara sağlanan 7 bin 500 dolarlık vergi teşvikinden yararlanmaya hak kazandı.Böylece, ülkede vergi indiriminden tam olarak faydalanan elektrikli araç modellerinin toplam sayısı 22'ye çıktı. Daha önce Model 3'ün yalnızca performans versiyonu 7 bin 500 dolarlık vergi indiriminden yararlanabiliyordu.

Model 3'ün standart menzilli arkadan çekişli modeli ile uzun menzilli modeli de ABD Hazine Bakanlığı'nın Nisan ayında yürürlüğe giren yeni batarya tedariki kurallarının ardından 3 bin 750 dolarlık vergi teşvikinden yararlanmaya hak kazanmıştı.

ABD basınında yer alan haberlerde, 40 bin 240 dolardan başlayan bir Tesla Model 3'ün fiyatının, gelir ve diğer yükümlülüklere bağlı olarak, 7 bin 500 dolarlık federal vergi indirimi ile California'daki 7 bin 500 dolarlık vergi indiriminin de uygulanmasıyla 25 bin 240 dolara kadar düşebileceği ve fiyatı 26 bin 320 dolardan başlayan Toyota Camry'den daha uygun hale gelebileceği aktarıldı.