Dünya

Beş ülkeden Çin hükümetine siber casusluk suçlaması

ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda siber istihbarat teşkilatları ortak bir bildiri yayımlayarak Çin hükümetini siber casusluk faaliyetleri yapmakla suçladı.

Ortak bildiriye ABD’den Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenlik Ajansı (CISA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve NSA‘in yanı sıra Avustralya Sinyal Dairesi Avustralya Siber Güvenlik Merkezi (ACSC), Kanada İletişim Güvenliği Kurumu Siber Güvenlik Merkezi (CCCS), Yeni Zelanda Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC-NZ) ve İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC-UK) imza attı.

Bildiride Volt Typhoon adındaki Çin devleti tarafından desteklenen hacker grubunun Pasifik Okyanusu’ndaki ABD askeri üssü olan Guam‘daki kritik altyapıya sızdığı söylendi.

Guam adası bölgedeki en büyük Amerikan askeri üssüne ev sahipliği yapıyor.

New York Times gazetesi de Volt Typhoon grubunun, şubat ayında Çin balonu ABD hava sahasına girdiği sıralarda ABD ağlarına erişim sağladığını iddia etti.

Volt Typhoon’un ABD ile Asya bölgesi arasındaki kritik iletişim altyapısını kesintiye uğratabilecek çalışmalar amaçladığı uyarısında da bulunuldu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok