Dünya

Cenazesi 73 yıl sonra ailesine teslim edildi!

1950-1953 arasındaki Kore Savaşı’nda hayatını kaybeden ABD’li Onbaşı Luther Herschel Story’nin cenazesi, 73 yıl sonra ailesine teslim edildi. Cenaze, Georgia eyaletinin Americus kentinde düzenlenen askeri törenle defnedildi.

Story’nin 1950’de 18 yaşında hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Cenazesi ölümünden 1 ay sonra bulunmuş, ancak dönemin adli tıp teknikleri ile kimliği net olarak tespit edilememişti. Bu nedenle 1950 yılında kimliği belirlenemeyen diğer askerlerle birlikte Hawaii’deki ulusal anıt mezarlığa gömülmüştü.

Bu mezarlıktaki cenazeler, 2021 yılında kimliklerinin tespit edilebilmesi amacıyla çıkarılmaya başlanmıştı. Ve nihayet bu çalışmalar kapsamında ABD ordusu Nisan ayında DNA örneklerini kullanarak bir eşleşme buldu.

Story’nin birliğinin düzenlenen saldırıda ateş altında kaldığı ve Story’nin bu saldırıyı püskürtmek için mücadele ederken yaklaşık 100 düşman askerini öldürdüğüne veya yaraladığına inanılıyor.

Ölümünün ardından Story, ABD’nin en yüksek askeri nişanı olan Onur Madalyası ile ödüllendirildi ve madalyası 1951’de Story’nin babasına takdim edildi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok