DünyaEkonomi

Çevre hareketi karşıtları sigorta şirketlerinin gözünü korkuttu

ABD’de çevre hareketi karşıtlarının protestoları sigorta şirketlerini çevrenin korunması konusunda verdikleri sözlerden vazgeçirdi.

Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinden oluşan, fosil yakıt projeleri için sigorta kapsamlarının azaltılması çabalarının rekabet kurallarına karşı olduğunu savunan Consumers’ Research adlı grubun protestoları sonrası Lloyd,  dünyanın önde gelen sigorta şirketlerini çatısı altında toplayan “Net Sıfır Sigorta İttifakı”ndan ayrılma kararı aldı.

Lloyd gibi, reasürans şirketi Munich Re de ittifaktan ayrıldığını açıkladı. Alman sigortacılık devi karbon emisyonlarını düşürmeyi hedefleyen birlikten “önemli yasal riskler” nedeniyle çıktığını duyurdu.

Net Sıfır Sigorta İttifakı’nın 30 üyesi bulunuyordu. Üyeler arasında Axa SA, Allianz SE ve Swiss Re gibi devler yer alıyordu.

Uzmanlar, sigortacıların ittifaklardan çıkmasıyla diğer sektörleri de caydırabileceğini ve finans sektörünün emisyonları azaltma vaatlerini baltalayabileceğini söylüyor. Son dönemde sigortacılar gibi bazı banka ve varlık yöneticileri de ESG’ye yönelik tepkilerin ortaya çıkmasıyla önemli iklim ittifaklarından ayrıldı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok