Dünya

Çiftçiler AB’nin tarım politikasını protesto etti

Avrupa Birliği (AB) üyesi 6 ülkeden gelen çiftçiler, Belçika’nın başkenti Brüksel’de birliğin tarım politikaları ve Ukrayna tahılına karşı gösteri düzenledi.

Çeşitli çiftçi derneklerinin çağrısıyla Polonya, Romanya, Macaristan, Çekya, Slovakya ve Bulgaristan’dan 200 civarında çiftçi Brüksel’deki AB kurumları karşısındaki Schuman Meydanı’nda bir araya geldi.

Ülkelerinin bayraklarını taşıyan protestocular, “Çiftçi yoksa gıda da yok”, “Ukrayna tahılına hayır” gibi çeşitli sloganlar attı.

Ukrayna çevresindeki ülkelerden gelen çiftçiler, AB Komisyonu’nun tarım ve gıda sektörünün karşılaştığı sorunlara ve piyasa bozulmalarına karşı uyguladığı politikaların yetersiz olduğunu savundu.

AB’nin Ukrayna ile uluslararası tarım ürünleri ticaretini 1 yıl daha serbestleştirdiğini anımsatan çiftçiler, bazı ülkelerde çiftçilere ödenen tazminatın yetersiz kaldığını belirtti.

Göstericiler, tarımsal ürün fiyatlarında hızlı bir düşüş yaşandığını, arzın talebin üzerinde olduğunu ve ciddi sorun yaşadıklarını savundu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok