Dünya

Darth Vader’ın sonsuza dek donma cezası 30 yıla indirildi

Latin Amerika ülkesi Şili’de, Kültürel Miras Günü kapsamında gençlerin mahkemelerin işleyişini anlaması amacıyla Yıldız Savaşları’nın kötü karakteri Darth Vader’ın yargılandığı bir mahkeme yapıldı.

Gerçek mahkemede gerçek yargıç, savcı ve avukatlarla düzenlenen bu duruşma, gençlere kurumların nasıl çalıştığını göstermek amacı taşıyordu.

Duruşmada Darth Vader’ın avukatı Juan Carlos Manriquez, müvekkilinin ne daha fazlasını ne de daha azını, sadece ve sadece adalet istediğinisöyledi.

Avukatı, Darth Vader için Her ne kadar neredeyse tamamı makine olsa da kısmen de olsa insan olarak hakları vardır. Aynı zamanda bir babadır” ifadesini kullandı.

Savunma makamı, Darth Vader’ın cezasının “sonsuza kadar dondurulmaktan” “30 yıl karbonitte kalmaya” indirilmesini başardı.

Ancak Darth Vader’ın Luke’a üç gezegenden daha fazla yaklaşması, Işın Kılıcı’nı ve Gücün Karanlık Tarafı’nı kullanması yasaklandı. Böylece Darth Vader’ın Sith Lordluğu sona erdi.

Kararda Vader’ın davasının Alderaan gazegeninin içindekilerle ortadan kaldırılması gibi galaksilerarası suçlardan değil, sadece Luke’un bir uzvunu bütünüyle kesmesinden görüldüğü belirtildi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok