Dünya

Djokovic’ten Kosova kışkırtması

Kosova’da gerginlik dinmiyor.

Kosova’da azınlık olan Sırplar, iki gün önce NATO askerlerinin yaralandığı gösterilerin ardından dün de 250 metre uzunluğunda bir Sırp bayrağıyla eylem yaparak gövde gösterisinde bulundu.

Kalabalık, “Kosova, Sırbistan’ın kalbidir” sloganları atarken, Zvecan Belediyesi’nin eski Meclis Başkanı Srdan Milosavljevic burada bir konuşma yaptı.

Milosavljevic protestoların sonlanması için Kosova polisine ait kuvvetlerin belediye binasından ayrılması, yeni seçilen Arnavut belediye başkanlarının belediye binalarına gelmemesi ve gerginlikler sırasında tutuklanan 2 Sırp’ın serbest bırakılmasını talep etti.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, krizden tek çıkış yolunun “sokaklardaki çetelerin Sırbistan’a dönmesi ya da Kosova’daki hapishanelere girmesi” olduğunu söyledi

Kosova’da gerilim devam ederken spora da siyaset bulaştı.

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Fransa Açık Tenis Turnuvası’nın yayınında kullanılan kameranın merceğine,  “Kosova Sırbistan’ın kalbi. Şiddeti durdurun” diye yazdı.

Djokovic

36 yaşındaki dünyaca ünlü tenisçi, eylemi öncesinde pek çok insanın buna “karşı çıkacağının farkında olduğunu” bildiğini ancak bunun aynı zamanda “temsil ettiği” bir konu olduğunu söyledi.

Fransa yetkilileri, Sırp tenisçinin eyleminin “uygunsuz” olduğunu ve bir daha yaşanmaması gerektiğini belirtti.

22 kez Grand Slam şampiyonu olan tenisçi ise “Tabii ki birçok insanın aynı fikirde olmayacağının farkındayım, ama olan bu. Bu benim savunduğum bir şey” yanıtını verdi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok