Dünya

Dubai’nin ortasında ay doğacak. Peki, kaça mal olacak?

Kanadalı girişimci Michael Henderson, dünyanın en yüksek binasına ve diğer sıra dışı mimari yapılara ev sahipliği yapan Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde 30 metrelik bir binanın üzerine 274 metre yüksekliğinde bir Ay kopyası inşa edeceğini açıkladı.

The Associated Press’e konuşan Henderson, gök cismi olan Ay’ın kendisinin kendi markası olduğunu ima ederek, “Dünyadaki en büyük ‘markaya’ sahibiz. Markamızı 8 milyar insan biliyor ve henüz başlamadık bile” dedi.

Dışarıdan bakıldığında tamamen Ay’a benzeyecek olan bu dev küre 4.000 odalı bir otel, 10 bin kişiyi ağırlayacak bir konser salonu ve insanların Ay’da yürüme deneyimi yaşayabileceği bir Ay Kolonisi barındıracak. 5 milyar dolarlık proje, 30 metre yüksekliğinde bir kaidenin üzerine oturtulacak olan Ay, geceleri gökyüzündeki Ay gibi parlayacak.

Moon World Resorts tarafından yaptırılan sanatçı çizimleri ise Moon’un 828 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olan Burj Khalifa’ya komşu olacağını gösterdi.

Proje aynı zamanda olası bir kumarhane için de alan içeriyor. Ancak, yedi şeyhlikten oluşan bir federasyon olan BAE’de kumar şu anda yasal değil.

30 metre yüksekliğinde bir kaidenin üzerine oturtulacak olan Ay, geceleri gökyüzündeki Ay gibi parlayacak.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok