DünyaTeknoloji

Elektrikli otomobilden 100 saat rekoru

Elektrikli bir araba, araçları seyir halindeyken kablosuz şarj eden elektrikli bir yolun tanıtımı kapsamında şarj için hiç durmadan yaklaşık 2 bin km yol kat etti.

İsrailli girişim Electreon, bunun bir binek elektrikli aracın şimdiye kadar durmaksızın gittiği en uzun süre ve mesafe için yeni bir dünya rekoru olduğunu, arabanın 1942 kilometreyi 100 saatin biraz üzerinde bir sürede kat ettiğini öne sürüyor.

Gösteri, Electreon’un Kablosuz Elektrikli Yol teknolojisiyle donatılmış bir pistin etrafında daireler çizen, özellikle modifiye edilmiş bir Toyota RAV4 kullanılarak tamamlandı.

Girişim, menzil kaygısı, yavaş şarj süreleri ve batarya boyutu da dahil elektrikli araç kullanımının önündeki yaygın temel sorunlardan bazılarını teknolojisinin çözebileceğini iddia ediyor.

Electreon’un onursal başkanı Reuven Rivlin, “Bu 100 saatlik kesintisiz sürüş rallisinin amacı, Kablosuz Elektrikli Yol teknolojisinin, elektrikli araçların minimum bataryayla süresiz olarak sürülmesini sağlayan sınırsız teknik potansiyelini göstermekti” dedi.

5 gün süren sürüşte 56 farklı sürücü görev aldı ve araç sadece sürücü değiştirmek için anlık olarak durduruldu.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok