Dünya

İngiltere bu yaz aşırı sıcak havayla mücadeleye “hazır değil”

Yapılan bir araştırma, yerel otoriteler, ilk müdahale ekipleri, kamu hizmet şirketleri ve ulaşım sektörü temsilcilerinin, İngiltere’nin bu yaz aşırı sıcak hava dalgalarından kaynaklı sorunlara karşı hazır olmamasından endişe duyduğunu ortaya koydu.

Londra Ekonomi Okulu (LSE) araştırmacılarının çeşitli odak gruplarıyla yaptığı görüşmeler sonrası yayımlanan çalışmada, aşırı sıcak hava dalgası ve buna bağlı yaşanabilecek sorunlara karşı altyapının yetersiz kaldığı ve gerekli politikaların oluşturulmadığı belirtildi.

Araştırmaya katılanlar ülkede geçen yıl 40 dereceye ulaşan rekor sıcaklıkların ardından aşırı sıcak hava dalgasına karşı mücadele için yeterli hazırlığın yapılmaması nedeniyle endişeli olduklarını aktardı.

Katılımcılar, ülkedeki mücadele “kaynaklarının” kırılma noktasında olduğunu bildirdi.

İngiltere’de geçen yıl sıcaklıklar ilk kez 40 dereceye ulaşarak rekor kırmıştı.

Geçen yaz görülen aşırı sıcaklıklar nedeniyle 3 bin 271 kişi yaşamını yitirirken, hayatını kaybedenlerin 2 bin 803’ü 65 yaş ve üstü kişiler olmuştu.

Aşırı sıcak hava dalgası sağlık sistemi üzerinde baskı oluştururken, ülkedeki ulaşım altyapısı ve kamu hizmetleri sektörü de sekteye uğrayarak ekonomik kayıplar oluştu.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok