Piyasalarda Son Durum’da bu bölüm, Bengisu Soylu'nun konuğu İnfo Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Sertaç Ekeke oldu.

Programda, S&P not artışı sonrası borsa beklentileri, yabancı yatırımcı ne zaman gelecek, borsada yükselişlerin devamı olacak mı, yaz aylarında öne çıkabilecek hisseler, mevduat faizlerinin borsaya etkisi gibi konular değerlendirildi.

Sertaç Ekeke programın başında S&P not artışı sonrası borsada neler beklenebilir konusu üzerine bilgiler aktardı.

Yabancı yatırımcı ne zaman gelecek sorusu da cevaplandırıldıktan sonra Borsa İstanbul’da yükselişlerin devam etmesi hangi etkenlere bağlı olacak konusu üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Sertaç Ekeke programın sonunda ise önümüzdeki yaz aylarında borsada hangi hisse senetleri öne çıkabilir ve mevduat faizleri borsadaki iştahı azaltır mı üzerine görüşlerini aktardı.

Yabancı yatırımcı ne zaman gelecek?

Sertaç Ekeke, yabancı yatırımcı girişlerinin hızlanmasını beklediğini belirtti. Swap kanallarındaki sıkışıklık nedeniyle risk alma konusunda oldukça temkinli olduklarını söyleyen Ekeke, bu sebep ile piyasaya biraz daha yavaş yavaş geldiklerini ifade etti.

Bu atmosferin mayıs ayının sonu itibarıyla yılın ikinci altı ayında biraz daha güçleneceği kanaatinde olduğunu belirten Ekeke, yabancı yatırımcının gelmesi ile birlikte bankacılık ve holdingler başta olmak üzere BIST 30 kağıtlarında ciddi anlamda potansiyel olduğu değerlendirmesinde bulundu. 

Yaz aylarında hangi hisseler öne çıkabilir?

Sertaç Ekeke, ulaştırma tarafında Türk Hava Yolları’ndaki hareketin 350’lerin üstüne doğru, sermaye artışı ile birlikte Pegasus’un da 1000’li seviyelerin üzerinde hareketine devam etmesini beklediğini ifade etti. Yer hizmetleri kısmında ise TAV Havalimanlarının öne çıktığını ve oradaki hareketlerde bir potansiyel olduğunu da sözlerine ekledi.

Gıda perakendesi tarafının bir potansiyel taşıdığını kaydeden Ekeke, Migros, BİM, Şok tarafında hareketlilik olduğunu, özellikle BİM tarafında yabancı alışlarının güçlü olduğunu, Migros tarafında ise yatırımcı sunumu ile birlikte hedeflerin güncellendiğini ifade etti. Buradaki hareketliliğin devamının enflasyonist dönemde beklenebileceğinin altını çizdi.

Bengisu Soylu ve birbirinden değerli uzman konukları, her bölüm öne çıkan başlıkları ve piyasalara yön veren verileri değerlendiriyor; finans dünyasından önemli haberleri ve ekonomi gündemini ekrana taşıyor.

Yayının tamamını izlemek için: