İran'ın BM Daimi Temsilciliği, mevcut çatışmanın İran ve İsrail arasında olduğu, ABD'nin uzak durması gerektiğini belirtti. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “BM’nin meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca gerçekleştirilen İran'ın askeri harekâtı, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza yönelik saldırısına yanıt olarak gerçekleşti" denildi.

İsrail'in tekrar taarruza geçmemesi durumunda bunun tek seferlik bir saldırı olacağını ifade edilen açıklamada, "Meselenin sonuçlandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin uzak durması gereken bir çatışmadır!” ifadelerini kullandı.

Saldırıdan 3 saat sonra İsrail'de sirenler çaldı

İsrail'in pek çok noktası ile Filistin'in işgal altındaki toprakları Batı Şeria ve Kudüs'te saat 02.00 itibarıyla siren sesleri duyuldu.

İsrail televizyonları, hava savunma sistemlerinin İHA'ları imha etmek için devreye girdiğini ve patlamalar yaşandığını belirtti.

İran: İsrail'e destek veren ülkeler sert yanıt alacak

İran'ın İngilizce olarak yayın yapan devlet televizyonu Press TV'ye konuşan yetkililer, Devrim Muhafızları Ordusu'nun "İsrail'deki hedeflere karşı geniş çaplı saldırı" başlattığını söyledi.

İran'ın yarı resmi Mehr ajansına konuşan İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, İsrail'in İran'a düzenleyeceği saldırılar için hava sahasını ya da topraklarını açan tüm ülkelere "sert karşılık vereceklerini" söyledi.