İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölü sayısı 17 bini geçerken, bölgeden utanç verici görüntüler de geliyor. Gazze’nin kuzeyinde ve Han Yunus çevresinde çatışmalar şiddetlenirken, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde İsrail’in çok sayıda Filistinli erkeği yarı çıplak bir şekilde gözaltına aldığı görülüyor.

BBC tarafından da doğrulanan bir görüntüde Filistinlilerin iç çamaşırlarıyla, yerde diz çöker vaziyette tutuldukları ve etraflarında İsrail askerlerinin olduğu görülüyor.

Söz konusu kişilerin Gazze Şeridi’nin oldukça kuzeyinde yer alan Beyt Lahya’da gözaltına alındıkları düşünülüyor.

Yerel medya yayınlarından birisi, gözaltına alınanlardan birinin saygın bir gazeteci olduğunu bildirdi.

Videoda, onlarca erkeğin kaldırım üzerine yalın ayak dizildiği, ayakkabılarının ise yol boyunca saçıldığı görülüyor. İsrailli askerler ve zırhlı araçlar da hemen yanı başlarında bekliyor.

BBC'nin edindiği bilgiye göre, gözaltına alınan kişilerden bazıları serbest bırakıldı.

İsrail medyası, tutukluların teslim olan Hamas savaşçıları olduğunu savunuyor.

Sosyal medya, bu kişilerin Gazze'de bir Birleşmiş Milletler okuluna aileleriyle birlikte sığınmış siviller olduğu savunuyor. Ayrıca İsrail baskınında ölenler de olduğu iddia ediliyor.

Filistinli yetkililer görüntüler hakkında "Bu zalim görüntüler, insanlığın en karanlık dönemlerini hatırlatıyor" yorumunu yaptı.

Ölü sayısı 17 bini aştı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları,  İsrail’e 7 Ekim’de kapsamlı saldırı düzenledi. Saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 17 bin 487 Filistinli öldü.

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada” 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.