Dünya

Komşu bugün sandık başında

Yunanistan’da halk bugün sandığa gidiyor. Seçim yarışının, iktidarda bulunan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi ile Aleksis Çipras öncülüğündeki ana muhalefet SYRIZA arasında geçmesi bekleniyor.

Anketlere göre Yeni Demokrasi %32-37, eski Başbakan Aleksis Çipras’ın lideri olduğu SYRIZA %26-31, Avrupa Parlamentosu milletvekili Nikos Andrulakis’in lideri olduğu sosyalist PASOK ise %8-12 arasında oy alıyor.

Dört yıllık iktidarı döneminde, hayat pahalığı ve enerji krizinin yanı sıra, geçen yıl patlak veren “telekulak skandalı” ve 1 Mart’ta 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası yüzünden ağır eleştirilere hedef olan iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi, oylarındaki bir miktar düşüşe rağmen hâlâ avantajlı görünüyor. Bununla birlikte, aradaki fakın çok büyük olmadığı ve seçimin kaderini yaklaşık %15 oranındaki kararsızların belirleyeceği söyleniyor.

Yunanistan’da 7 Temmuz 2019’da yapılan seçimlerde, Yeni Demokrasi %39.85 (158 milletvekili) SYRIZA %31.53 (86 milletvekili) ve PASOK da %8,10 (22 milletvekili) almıştı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok