Kosova‘nın kuzeyindeki Zveçan kentinde protesto gösterileri düzenleyen Sırplar ile NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) birlikleri arasında arbede yaşandı. Kosova Barış Gücü (KFOR), askerlere taş ve sopalarla saldıran kalabalığı göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı. Yaşanan arbedede, silah seslerinin duyulduğu, bölgede bulunan Kosova polisine ait aracın kundaklandığı ve iki taraftan da yaralıların olduğu belirtiliyor. Kabul edilemez

NATO, Barış Gücü askerlerine yapılan saldırıları kınayarak, acilen şiddetin durdurulması çağrısında bulundu.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani de “Bu kabul edilemez şiddet eylemleri herkes tarafından kınanmalıdır” açıklamasını yaptı.

23 Nisan’da bölgede yapılan olağanüstü yerel seçimleri Arnavut siyasi partilerinin adayları kazanırken seçimler, bölgede çoğunluğu oluşturan Kosovalı Sırplar tarafından boykot edilmişti.

Kosova’nın kuzeyindeki Sırplar, yeni Arnavut belediye başkanlarının göreve başlamasını engellemek ve belediye binalarına girmek için Zveçan, Zubin Potok ve Leposaviç’teki belediye binaları önünde toplanarak protesto düzenliyor. Sırplar, polis kordonunu aşarak belediye binalarına girmeye çalışıyor.