"Kriz kahini" olarak bilinen Nouriel Roubini, piyasanın ‘mega tehdit altındaki bir çağa’ girdiği ve yatırımcıların trilyonlar kaybedeceği konusunda uyarılarda bulundu.

Project Syndicate’te bir yazı kaleme alan ünlü ekonomist Roubini, tahvil sahipleri ve yatırımcılar için kayıpların önümüzdeki 10 yıl içinde trilyonları bulmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Piyasaların yaşlanan nüfus, yapay zeka tehdidi ve başka bir küresel salgının yanı sıra ‘küreselleşmenin azalması’ konusunda da endişe duyması gerektiğini belirten Roubini, “Sadece küresel ekonominin değil, ‘insanların hayatta kalmasının’ da risk altında olduğu gerçeği giderek daha fazla kabul görüyor" dedi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) “ekonomik gerileme ve finansal çöküşe neden olmamak için “hedefinden sapmak” zorunda kalabileceğini dile getiren Roubini, “Çok yüksek çekirdek enflasyona rağmen faiz artırımlarına şimdiden ara vermiş olmaları, hedefin üzerindeki bir enflasyon rakamını kabul etmiş olabileceklerine işaret ediyor” dedi.

Roubini, Rusya ve Ukrayna çatışmasının NATO’nun devreye girmek zorunda kalacağı bir noktaya gelebileceği uyarısında da bulundu.