Dünya

Kuzey Amerika’da estetik ameliyatlar bir salgına yol açtı!

ABD ve Meksika’da, estetik cerrahi bağlantılı mantar salgını alarmı verildi.

ABD ve Meksikalı yetkililer, Dünya Sağlık Örgütü’nü (WHO) Meksika’daki mantar salgını nedeniyle halk sağlığı acil durumu ilan etmeye çağırdı.

DSÖ, bir hastalık ülkeler arasında yayıldığında halk sağlığı acil durumu ilan eder ve hastalığı kontrol altına almak için koordineli bir uluslararası müdahale gerekebilir.

İki kişi öldü, 400 şüpheli izleniyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), epidural anestezi içeren ameliyatlar geçiren iki kişinin menenjitten öldüğünü söyledi.

ABD ve Meksika’da yaklaşık 400 kişi izleniyor.

Meksika’nın Matamoros kentindeki iki kozmetik kliniği kapatıldı.

CDC, ABD’de “şüpheli” veya “olası” mantar menenjiti vakaları olan 25 kişi tespit ettiğini söyledi.

Pek çok ABD vatandaşı, tümü omurga etrafındaki alana anestezi enjeksiyonu gerektiren liposuction, göğüs büyütme ve Brezilya popo kaldırma gibi kozmetik prosedürler için Meksika’ya seyahat ediyor.

Geçen Ekim ayında, sezaryen doğum gibi operasyonlarda yaygın olarak kullanılan bir lokal anestezik partisinde aynı mantarın bulaştığı tespit edilmişti.

O salgında Meksika’nın Durango eyaletinde 39 kişi yaşamını yitirmişti.

Fungal menenjit nedir?

Fungal menenjitin en yaygın erken semptomu baş ağrılarıdır ve bunu ateş, kusma, boyun ağrısı ve bulanık görme gibi semptomlar takip eder.

Fungal menenjit bulaşıcı değildir ve mantar önleyici ilaçlarla tedavi edilebilir – ancak semptomlar başladıktan sonra hızla yaşamı tehdit edebilir.

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok