Moskova'da tüm biletleri satılan Picnik grubunun konseri öncesi ‘Crocus City Hall’ adlı konser salonuna  giren teröristlerin silahlı saldırı sonucunda, 133 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralanmıştı.

Moskova Bölgesi Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenlerin arasında 3 çocuğun bulunduğunu açıkladı.

Türkiye başta olmak üzere pek çok ülke, terör saldırısını sert bir dille kınayan taziye mesajları yayımladı.

Moskova Valisi Vorobyov, Moskova saatiyle saat 10.00'da saldırıda hayatını kaybedenlerden kimlikleri tespit edilenlerin listesinin yayımlanacağını duyurdu.

Vali Vorobyov, bölgede bulunan Kubik adlı bir iş merkezinde, yaralıların ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının gerekli tüm bilgileri alabilecekleri bir yardım merkezinin faaliyete geçeceği de açıkladı.

Moskova’da insanlar, kan ihtiyacı olabileceği düşüncesi ile sağlık merkezlerinin önünde kuyruklar oluştururken ülke çapında ölenlerin anısına saygı maksadıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Saldırı için 11 bin dolar vaadi

Moskova'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin görüntüleri paylaşıldı. 

Teröristlerin saldırıları para için gerçekleştirdiği, kendisini 'vaizin yardımcısı' olarak tanıtan bir kişinin, tam miktarı belirtememekle birlikte, önce 500 bin ruble, daha sonra '1 milyon ruble’ (yaklaşık 10 bin 853 dolar) vaat edildiğini belirtiyor.

‘Vaiz’ takma isimli kişinin ismi bilinmiyor, ancak teröristlerden biri 'Vaiz'in sözlerini dinlediğini' belirtiyor.

Vaiz yardımcısının ayrıca terör saldırısının yapılacağı yerin koordinatlarını da kendisi verirken, organizatörler de teröristlere Kalaşnikof saldırı tüfeklerini temin ettiği söyleniyor.

Teröristler Moskova'nın kuzeyindeki bir pansiyonda birlikte yaşıyorlardı, birbirlerini neredeyse hiç tanımıyorlardı: dört kişiden ikisi sadece '10-12 gün önce' tanışmıştı.

Bu kişilerin birbirleriyle tam olarak nasıl bağlantılı oldukları da henüz belirlenemedi.