Dünya

Netanyahu ile X’te buluşan Elon Musk, eleştirilerin hedefi oldu

Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk, ABD’ye resmi ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile kendisine ait X sosyal medya üzerinden yayınlanan panele katıldı.

Musk, İsrail hükümetinin yargı düzenlemesinin ABD basınında yoğun eleştirildiğini belirterek, Netanyahu ile buluştuğu için Tesla çalışanlarından daha önce olmadığı kadar eleştiriye maruz kaldığını söyledi.

Ülkesindeki yargının yetkilerini kısıtlamayı hedefleyen hukuk reformu paketini değerlendiren Netanyahu  da hükümetin açıkladığı ilk planın kötü olduğunu ifade etti.

İsrail’e döndüğünde yargı düzenlemesinde uzlaşı sağlamak için çalışacağını paylaşan Netanyahu, orta noktayı bulmak istediğini söyledi.

Musk’ın son dönemde ABD’deki önemli Yahudi kuruluşlarından İnkar ve İftiraya Karşı Birlik’i (ADL) hedef alan açıklamalarına değinen Netanyahu, şöyle konuştu: “(Musk) Senin antisemitizme karşı olduğunu biliyorum. Umarım ki yasalar çerçevesinde Yahudi karşıtlığı dahil her türlü ortak nefret söylemini mümkün olabildiğince durdurabilirsin.”

“Antisemitizme karşıyım. Nefret ve çatışma doğuran bütün her şeye karşıyım” diyen Musk, ABD’de antisemitik söylemle mücadele ettiğini savunan ADL’yi X’in kârını düşürmekle suçlamış ve X platformunun Birlik’e dava açmaya hazırlandığını açıklamıştı.

ABD basınında, Yahudi iş insanlarının Musk ve ADL arasındaki gerilimin düşürülmesi için arabuluculuk yapmaya çalıştığı yer almıştı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok