Dünya

Oz Büyücüsü’nün çalınan ayakkabılarının gizemi çözüldü

Amerikalı yetkililer, Judy Garland’ın 1939 tarihli meşhur Oz Büyücüsü filminde giydiği kırmızı ayakkabıları çaldığı iddia edilen Terry Jon Martin hakkında “kültürel mirasın bir parçası olan bir sanat eserini müzeden çalma” suçlamasıyla dava açtı.

Ayakkabılar 2005 yılında Minnesota’daki Judy Garland Müzesi’ne giren bir hırsız tarafından çalınmıştı. Soygunda, ayakkabının sergilendiği vitrin kırılmış, soyguncu ya da soyguncular arkalarında hiçbir iz bırakmamıştı. Soygundan sonra hiçbir parmak izi ve ayak izi bulunamamıştı.

Güvenlik kameraları da o gece çalışmıyordu. Olaydan 13 yıl sonra, 2018 yılında polis Minneapolis’te düzenlediği bir operasyonla ayakkabıları ele geçirmiş ancak olayın sorumlusu o dönemde yakalanamamıştı.

Devam eden soruşturma kapsamında elde edilen delilerle şüpheliyi belirleyen polis şimdi Terry Jon Martin’i yargı önüne çıkarmaya hazırlanıyor.

Judy Garland’ın filmde giydiği aynı modeldeki yedi çift ayakkabıdan biri olan ayakkabıların değerinin 3,5 milyon dolar olduğu hesaplanıyor.

Diğer altı çift ayakkabıdan biri 2000 yılında açık artırmayla 666 bin dolara satılmıştı. Bir diğeri ise şu anda Los Angeles’taki sinema müzesinde sergileniyor.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok