Dünya

Ünlü Alman gazeteci Seipel, Putin biyografileri için 600 bin euro almış!

Almanya‘nın ünlü gazetecilerinden Hubert Seipel’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘le ilgili yazdığı iki kitap için 600 bin euro ödeme aldığı ortaya çıktı.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) ve Almanya merkezli araştırmacı gazetecilik kuruluşu Paper Trail Media’nın araştırmasında; Hubert Seipel, parayı Putin’e yakın Rus oligark Aleksey Mordaşov’dan aldı.

Ödemenin, Rusya’daki özel bankalardan Sovcombank’taki bir hesap üzerinden yapıldığı belirtildi.

Seipel’ın, ikinci kitabı için Karayipler’de yer alan Britanya Virjin Adaları’nda kayıtlı De Vere Worldwide adlı bir şirketle sponsorluk anlaşması imzaladığı belirtildi. Araştırmaya göre bu şirket, Mordaşov’un yönetim kurulunda yer aldığı Rus çelik ve madencilik devi Severstal’daki üst düzey bir yöneticiye ait.

Vladimir Putin’le “en az 100 kez görüştüğünü” belirten Seipel, açıklamasında Mordaşov’dan sadece kitap projeleri için finansal destek aldığını, söyleşileri ya da belgeseli için böyle bir durumun söz konusu olmadığını savundu.

Hubert Seipel, 2015’te Putin: İktidarın İçinden Manzaralar (Putin: Inner Views of Power) ve 2021’de Putin’in Gücü: Avrupa’nın Neden Rusya’ya İhtiyacı Var? (Putin’s Power: Why Europe Needs Russia) adında iki kitap yayımlamıştı.

Seipel, Putin’le ilgili çektiği ve 2012’de yayımlanan Ich Putin – Ein Porträt (Ben Putin – Bir Portre) adlı belgeseliyle de ses getirmişti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok