Pandemi ile çok büyük bir yükselişe geçen villa tatili tercihi özellikle Antalya’da etkisini artırarak sürdürüyor. Ancak son dönemlerde villa kiralamak isterken dolandırıcıların ağına düşen vatandaşların sayısında önemli bir artış yaşanıyor.

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun'un haberine göre; kayıtlı şirketlerin sosyal medya hesaplarını birebir kopyalayan dolandırıcılar, tüketicinin güvenini kazanmak için önce takipçi satın alıyor, ücretli reklamlar sayesinde ulaştığı kişi sayısını her geçen gün arttırıyor.

Daha da ileri gidenler ise bazı platformların doğrulama ücretlerini ödeyerek "mavi tik" bile satın alıyor. Profil düzenleme kısmı ise işin en önemli tarafı. Kayıtlı şirketin tüm bilgilerini klonlayan dolandırıcılar, sahte hesabın en başına kayıtlı şirketten kopyaladıkları TÜRSAB belge numarasını yazıyor.

Tatilcilere uyarılar

Sezon başlamadan çok sayıda şikayet aldıklarını belirten ALZ Travel’in sahibi Özgür Önder, “Dolandırıcıların bu tuzağından kaçınmanın tek bir yolu var. Şirketi seçip belge kontrolü yaptığınızda şirket ismi ile ödemenin yapılacağı hesabın ismi aynı olmalı” diye konuştu.

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz. tatil yapmak isteyenleri uyararak, "Sadece mavi tık yetmez. TÜRSAB belgesi elbette sorgulanmalı ancak bu da yetmez. Tatil ücretinin ne kadar olduğu, hangi hesaba yatırıldığı da önemli. Piyasanın çok altında satılan ürünler mutlaka sorgulanmalı. Sosyal medya hesabındaki fotoların profesyonel olup olmadığı, yorumların tarihi ve sürekliliği sorgulanmalı” dedi.