Dünya

Uydu fotoğraflarıyla Ukrayna’daki baraj felaketinin boyutları

Ukrayna’nın Herson bölgesinde, Rusya’nın kontrolünde bulunan Kahovka Barajı vuruldu. İki ülkenin birbirini suçladığı bombalamanın ardından sel riski altında olan 42 bin kişi tahliye edilirken yaşanan yıkım uydu görüntülerine yansıdı.

Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 1

Barajın yıkılma neeni netleşmedi. uzmanlar böylesi bir yıkımın ancak “dışardan bir etki” ile yanı bombalama neticesinde olabileceğini belirtiyor.

Rusya ve Ukrayna birbirini suçladı.

Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 2Ukrayna’nın Herson bölgesinde Rusların kontrol ettiği Kahovka Barajı’nın bombalanarak ağır hasar alması nedeniyle Dnipro Nehri’nin su seviyesi hızla yükseldi.
 Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 3
TASS haber ajansının aktardığına göre, meydana gelen su baskınlarının ardından en az 7 kişi kayboldu.
Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 4

Ne olmuştu?

Dün sabah saatlerinde Ukraynalı yetkililer, saldırıdan Rusya’yı sorumlu tuttu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kahovka Hidroelektrik Santrali’ndeki saldırıdan Rusya’yı sorumlu tuttu ve bunu “terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

 

Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 6

KAHOVKA BARAJI

Kahovka hidroelektrik Santrali’nin bir parçası olan baraj, 30 metre boyunda ve 3,2 km uzunluğunda. Yapının inşasına Sovyet lideri Josef Stalin liderliğinde başlandı ve Kruşçev döneminde sona erdi.

Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 7

Ukrayna’nın güneyinde Rus ve Ukrayna kuvvetleri arasında cephe hattındaki baraj, Dnipro Nehri’nin üzerine kuruldu. Barajın yapımı sırasında 37 bin kişinin taşınması gerekti.

Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 8
8/10

   
Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 9
Kahovka Barajı'nın yıkımı uydudan görüntülendi 10

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok