Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katıldığı Piyasa Gözetimi, Denetimi ve Ürün Güvenliği Değerlendirme Kurulu 2024 Yılı Hazırlık Toplantısı'nda konuştu.

Güvenilir gıdanın önemine dikkati çeken Yumaklı, "7 bin 530 gıda görevlimiz, 81 ilimizde 7/24 aralıksız denetim yapıyor. Denetim sayımız 21 yıl önce 39 bindi. Bugün itibarıyla 1 milyon 300 bin yurt içi gıda resmi kontrolü gerçekleştirildi, 17 bin 652 uygunsuz işlem tespit edildi, 535 milyon lira idari para cezası kesildi, 243 işletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Belli dönemlerde 81 ilde eş zamanlı sektörel gıda denetimi gerçekleştirirken işletmelere de rehberlik görevimizi yerine getiriyoruz." dedi.

Sahte içkinin önüne geçmek için yeni bir sistemi devreye alacaklarını belirten Yumaklı, "2024'ün ilk çeyreğinde 'Etil Alkol Takip Sistemi'ni devreye alacağız. Bu sistemle yasa dışı alkollü içki ticaretiyle mücadelede önemli mesafe kat edeceğiz." diye konuştu.