Euro/Dolar paritesinde hafif yukarı yönlü primlenmelerin olduğu görülüyor.

Dünü 1,0875 seviyesi civarında tamamlayan parite bugün hafif yukarı yönlü bir eğilim sergiliyor. ABD Başkanı Biden ülkede yaşanan borç tavanı sorununu çözebileceğine dair olumlu mesajlar vermesi sonrası, dolar endeksindeki baskı azalmış gibi görünüyor.

Amerikan Merkez Bankası FED üyelerinden Barkin, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda, enflasyonun ısrarcı olması ve şiddetlenmesi durumunda faizlerin daha da yukarı çıkarılmasında engel olmadığını belirtti.

Dün Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi verisi eksi 4,1 düşüş göstererek büyümeye ilişkin beklentileri artırdı. Veri sonrası Avrupa Merkez Bakası (AMB) piyasalara ekonomiyi resesyona sokmamak için faiz artışlarını yavaşlatabileceklerinin sinyalini verdi.

AMB üyelerinden Guindors da faiz artırımlarında nihai aşamaya gelindiğini söyleyerek, şu ana kadar göstergeler pozitif seyirde devam etseler bile yüksek borçlanma maliyetlerinin bankaların varlık kaliteleri üzerinde büyük bir baskı unsuru yaratabileceğini belirtti.

Yarın Euro Bölgesi’nde enflasyon rakamları merakla beklenirken, bugün ise ABD tarafında perakende satışlar verisi ve hafta içinde Powell’ın yapacağı konuşmalar piyasaların radarında yer alıyor.