Suisse ile devam eden olaylar neticesinde piyasalarda risk iştahı bir hayli düşmüştü. Bu kapsamda ABD 10 yıllık tahvil faizleri %4 civarından %3.30’a hızlı bir düşüş yaşarken, ons altının ise 2000 doların üzerini test ettiğini gördük.

Bu hafta ise kaos ve endişe ortamının bir hayli azaldığını görmekteyiz. Geçeğimiz iki hafta neredeyse 7/24 gelen haber akışları bu hafta tamamen ortadan kayboldu. Endişe ortamının azalmasının etkisiyle ABD 10 yıllık faizleri %3.30 civarından yaşadığı güçlenme ile birlikte %3.60 seviyesine yaklaşırken, ons altın ise 2000 üzeri seviyelerden aşağı gelip 1935 bölgesini test etti.

Piyasalardaki bu sakin seyrin birkaç hafta daha sürmesini bekliyorum. Rusya-Ukrayna savaşı ilk çıktığında da birkaç hafta piyasalar gelen haberler ile kaosa sürüklenmiş, ardından uzun bir süre haber akışı gelmemişti. Buna benzer bir süreç bekliyorum.

Ons altın özelinde bu aşamada teknik seviye takibi önemli olacaktır. Yukarıda 2000/2005 bandını önemli direnç olarak izleyebiliriz. Bu bölge geçilmediği sürece satışlar etkili olabilir. Aşağıda ise 1935 kritik destek olarak izlenmelidir. Eğer 1935 desteğinde bir kırılım yaşanırsa, formasyon hedefi olarak 70 dolarlık bir düşüş potansiyeli oluşacaktır. Ons altının yeniden yukarı hareketlerinin canlanması için 2000 üzerinde kalmayı başarması gerekiyor.

10 yıllık faizlerde ise toparlanmanın devamını bekliyorum. Burada ABD’de gelecek haftalarda açıklanacak olan istihdam ve enflasyon verileri biraz daha belirleyici olacaktır. Mevcut görünümde %3.30 üzerinde tutunması önemli bir durum. Veri akışlarıyla birlikte %3.70 bölgesi geçilirse yeniden %4 ve üzeri seviyeleri konuşabiliriz.