DünyaEkonomiKripto Para

Fed Sonrası Kripto Para Stratejileri

Kritik bir FOMC akşamını daha geride bırakırken Komite kararıyla dördüncü kez üst üste 75bp faiz artırımı yapıldı. Böylelikle Fed’in faiz aralığı 3,75-4,00% seviyesine yükseldi. Komitenin aldığı kararlar doğrultusunda enflasyon henüz istenilen yere gelmese de şunu iyi biliyorum ki merkez bankalarının almış olduğu para politikaları hakkındaki kararların piyasa geçişkenliği en az 90 günlük bir süreye yayılabiliyor. Dün faiz karar metninin açıklanması ve Powell’ın konuşması şeklinde iki ayrı fiyatlama gördük. Faiz karar metnine göre Fed’in önümüzdeki toplantıda kümülatif faiz artırımı yani önden yüklemeli faiz artırımı yapma ihtimali de söz konusu. Fakat her iki ihtimalde de faiz artırım hızının düşeceği ya da faiz artırımlarında sona gelindiğini görüyoruz. Yine de her ne olursa olsun unutulmamalıdır ki karşımızda tarihin en beceriksiz Fed başkanı var ve verdiği mesajlarda piyasa fiyatlarının oturması bir kaç günden daha fazla uzun sürebiliyor. 14 Aralık için piyasanın beklentisi 75bp faiz artırım beklentisinden 50bp faiz artırım beklentisine kaymış durumda. Karar sonrası S&P ve Nasdaq’ta %3’ü aşan kayıplar söz konusu olurken, ABD tahvilleri de yükselişe geçti. Dün 10 yıllık tahvilin faizi %4,01’den fiyatlanırken bu sabah %4,15’e yönelerek doların kuvvetlendiğine işaret eden bir seyirle karşımızda.

Bitcoin için 18.000-19.000 fiyat aralığı akümülasyon ile geçti yani piyasanın birikim yaptığı bu aralık boyunca dönüşler hep bu bölgeden geldi. Aynı zamanda S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu gerilemeye başlarken, 0,87’den 0,58’e gerilemesini olumlu buluyorum. Son dönemde fon hareketleri de Bitcoin satış pozisyonlarını kapatırken yerine Bitcoin alması yine 18.000-19.000$ aralığının destek olarak çalışabileceğini söylüyor. Mastercard, Western Union gibi ödeme devleri de son günlerde kripto dostu açıklamalar ve işbirlikleri ile karşımıza çıkıyor. Henüz bize uzun soluklu yükseliş yaşatacak para girişleri olmasa da 18.000-19.000$ aralığında destek bulmasını beklediğimiz göstergeler mevcut.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda, Fed sonrası saatlik periyotta oluşan alçalan kanala rağmen ana yönümüz yatay ve toparlanmaya çalışan bir Bitcoin var. Geri çekilmelerde 19.200 ve 19.800$ seviyeleri destek olarak çalışabilir. Önemli bir yükseliş beklemezken, şimdilik bu bölgeden destek bularak yataylığın korunmasını bekliyorum. Son dönemde verdiğim stratejilerden ise ALGO, THETA, ROSE, GRT, XTZ ve CRV için stratejilerim devam etmekte ve gem proje sepetimi korumaktayım.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok