Ekonomi

New York borsası karışık seyirle açıldı

New York borsası, güne karışık seyirle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi %0,03 azalışla 35.401,48 puana indi.S &P 500 endeksi yatay bir seyirle 4.555,19 puan olurken, Nasdaq endeksi %0,24 kazançla 14.093,24 puana yükseldi.

Bu karışık seyirde şirketlerin bilançoları etkili oldu.

General Motors’un geliri, ikinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %25 artışla 44,75 milyar dolara çıkarken, şirket, 2023 görünümünü ikinci kez yükseltti. General Motors’un hisseleri, güçlü ikinci çeyrek sonuçlarına rağmen %3’e yakın düştü.

General Electric’in hisseleri ise ikinci çeyrekte beklenenden daha güçlü gelir açıklaması sonrası yaklaşık %6 artış kaydetti.

Analistler, Google’ın ana kuruluşu Alphabet ile Microsoft’un bugün piyasalar kapandıktan sonra açıklayacağı finansal sonuçlarının da yatırımcıların odağında olduğunu kaydetti.

Beklenenden daha güçlü süren bilanço sezonunun piyasadaki pozitif seyre yardımcı olduğunu belirten analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yarın vereceği para politikası kararının da yatırımcılar tarafından dikkatle izleneceğini bildirdi.

Analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını vurgulayarak, Fed Başkan Jerome Powell’ın politika görünümüne ilişkin açıklamalarının da beklendiğini kaydetti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok