Merkez bankalarının faiz kararı haftasında bugün sona geliniyor.

Japonya Merkez Bankası da kararını açıkladıktan sonra piyasalar bugün Fransa ve İspanya'dan gelecek ikinci çeşyrek büyüme rakamları ile Euro bölgesi güven endeksine çevirecek.

Haftanın son günün de Türkiye ve dünyanın belli başlı ekonomilerinde açıklanacak veriler şöyle:

  • TÜİK, saat 10.00'da dış ticaret istatistiklerini yayımlayacak. TÜİK aynı saatte ayrıca , 5 alt endeksin (Tüketici %20, reel kesim %40, hizmet %30, perakende ticaret %5 ve İnşaat %5) bileşiminden oluşan ekonomik güven endeksini açıklayacak. Ekonomik güven endeksi en son yüzde 2,5 düşüşle 101,1 seviyesine indi.
  • Fransa'dan yılın ikinci çeyreğine ilişkin ilk GSYH rakamları TSİ 08.30'da gelecek. Ülke ekonomisi ilk çeyrekte dönemsel % 0,2, yıllık %0,9 büyüme gösterdi. Fransa'dan GSYH verisiyle birlikte tüketici harcamaları da ekranlara düşecek. Tüketici harcamalarında en son aylık yüzde 0,5 artış, yıllık yüzde 3,6 düşüş yaşandı. Fransa'dan veri akışı TSİ 09.45'te öncü tüketici fiyatları ve üretici fiyatlarıyla devam edecek.
  • İspanya'dan öncü tüketici fiyatlarıyla, ikinci çeyrek öncü GSYH rakamları TSİ 10.00'da  ekranlara düşecek. İlk çeyrekte ülke ekonomisi dönemsel %0,6, yıllık %4,2 büyüdü.
  • İtalya'nın üretici fiyatları TSİ 11.00'de açıklanacak. Üretici fiyatlarında en son aylık %2,3, yıllık %4,3 düşüş yaşandı.
  • TSİ 12.00'de Euro Bölgesi için güven endeksleri açıklanacak. En son ekonomik görünüm endeksi 95,3, sanayi sektörü güven endeksi -7,2 ve hizmet sektörü güven endeksi 5,7 oldu. Euro Bölgesi için tüketici güven endeksinin final rakamları da diğer güven endeksi verileriyle birlikte ekranlara düşecek.