Ekonomi

Piyasalarda Son Durum: Kripto para piyasasında 2024 yılı

Piyasalarda Son Durum’da Bengisu Soylu‘nun konuğu bu hafta Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğr. Gör. İsmail Hakkı Polat oldu.

Programda, kripto para piyasasındaki güncel gelişmeler, Blockchain (Blokzinciri) teknolojisi, Web3 hayatımıza nasıl etki edecek ve gündemdeki kripto para düzenlemesi nedir gibi konuları değerlendirildi.

Programın başında kripto para piyasasındaki son durum üzerine konuşuldu. İsmail Hakkı Polat, Blockchain (Blokzinciri) teknolojisi nedir sorusu da cevaplandırıldıktan sonra Web3 nedir ve hayatımızda ne gibi etkileri olabilir konuları üzerine de değerlendirmelerde bulundu.

Konuğumuz programın sonunda, Türkiye finans piyasalarında gündemde olan kripto para düzenlemesi üzerine bilgiler aktardı.

Blockchain ekonomilere nasıl etki edebilir?

İsmail Hakkı Polat, Blokzincir işleyişinin sadece parada değil, para ile beraber çeşitli alanlarda da ekonominin, ticaretin ya da sosyal işleyişin olduğu alanlarda da kullanılmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Kripto para düzenlemesi nedir?

İsmail Hakkı Polat, düzenlemeyi yapacak kurumların belirlenmesi ve bu belirlenen kurumların da kripto para alım satımlarında ya da ticaretinde, işleyişinde taraf olan yatırımcılar ile beraber bu işleyişin taraf olduğu platformların sorumluluk ve yükümlülüklerinin belirlenmesi olduğunu belirtti.

Bengisu Soylu ve birbirinden değerli uzman konukları, her bölüm öne çıkan başlıkları ve piyasalara yön veren verileri değerlendiriyor; finans dünyasından önemli haberleri ve ekonomi gündemini ekrana taşıyor.

Yayının tamamını izlemek için:

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok