PolitikaTürkiye

Kadınlar iki ilde ilk kez milletvekili seçildi

Dün yapılan 28’inci dönem milletvekili genel seçimleri sonunda Nevşehir ve Giresun’da ilk kez kadın milletvekili seçildi.

Kesin olmayan sonuçlara göre MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç Nevşehir’de %20,5 oy alarak kentin ilk kadın milletvekili oldu.

CHP’den Elvan Işık Gezmiş de %20 oy alarak Giresun tarihinin ilk kadın milletvekili oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç, Nevşehir’in ilk kadın milletvekili oldu.
Filiz Kılıç, Nevşehir’in ilk kadın milletvekili oldu.

Filiz Kılıç kimdir?

Kendi kaleminden Filiz Kılıç; 30 Haziran 1964’te Nevşehir’in Avanos ilçesinde doğmuşum. Babam şark vazifesi dolayısıyla Diyarbakır’da olduğu için doğumdan kısa bir süre sonra Diyarbakır’a dönülmüş. 2 yaşına kadar Diyarbakır’da kalmışız. Annemin 4 yıl kalıp bir masal gibi anlattığı Diyarbakır, zihnimde, ulaşılması imkânsız Kaf Dağı’nın ardındaki bir şehirdi, ta ki 1990’lı yıllarda bir görev için gidene kadar. Öyle bir şehir ki bin bir güzelliğe sahip, huzur ve güven dolu olarak özetlemek mümkün. Çünkü, annem hep şehrin yeşilliğinden, çiçeklerinden âdeta cennet bahçelerini anlatır gibi bahsediyor; komşuların yardımseverliğinden, babam nöbete gittiğinde ona nasıl göz kulak olduklarından, bebek Filiz’i ne kadar çok sevdiklerinden…

Elvan Işık Gezmiş, Giresun’dan seçilen ilk kadın milletvekili oldu.
Elvan Işık Gezmiş, Giresun’un Meclis’e gönderdiği ilk kadın milletvekili oldu.

Elvan Işık Gezmiş kimdir?

Giresun’a ilk kadın milletvekili olarak hizmet etmek için kollarını sıvayan Elvan Işık Gezmiş, Giresun eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Mehmet Işık’ın kızı, CHP eski İl Başkanlarından Aykut Gezmiş’in ise eşi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok