Politika

Seçim sonuçları dünya basınında…

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu, dünya basınında geniş yer buldu.

ABD’nin en önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT), “Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdiye kadarki en büyük zorluğun ardından yeniden seçimi kazandı” başlığı ile verdiği haberinde, “Türkiye’nin 20 yıldır en önemli siyasetçisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin seçim otoritesine göre, muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu mağlup etti” ifadesine yer verdi.

The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin internet sitesinde ise, “Ülkenin en uzun süre hizmet veren lideri, ikinci tur oylamada esas rakibini yendi.” yorumu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi dünya basınında - 3

CNN, Türkiye’deki seçimi anlık takip etti. Erdoğan’ın konuşmasında “birlik” vurgusu yaptığını kaydeden CNN, başta ABD Başkanı Joe Biden ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak olmak üzere dünya liderlerinden Erdoğan’a gelen tebrik mesajlarına da yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi dünya basınında - 1

The Guardian gazetesinin haberinde önemli büyük şehirlerde birinci olmamasına rağmen Erdoğan’ın zafer kazandığına işaret ederek, “Türkiye’nin önemli büyük şehirlerini kaybetmek Erdoğan için gerilemeye neden olmadı.” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi dünya basınında - 5

Washington Post gazetesindeki bir analizde, Erdoğan’ın, “birleşen bir muhalefet tarafından desteklenen bir adayın meydan okumasından sağ çıktığı” ifadesi kullanıldı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, “Erdoğan bir kere daha kendisine karşı yarışmanın kolay olmadığını ispatladı.” değerlendirmesine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferi dünya basınında - 4

Alman Bild gazetesi, Erdoğan’ın kamuoyunun karşısına çıkarak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu tamamladık. Halkıma, bize bir demokrasi şöleni yaşattığı için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanmasına yer verildi.

Spiegel de “Ebedi Erdoğan” başlığını kullandığı haberinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir kez daha cumhurbaşkanı seçimini kazandığı belirtildi ve bunu nasıl başardığı analiz edildi.

Fransız Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı elde ettiği zaferle yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini yazdı.

İtalyan La Repubblica gazetesi de seçim sonucunu “Türkiye’de seçimler: Erdoğan kazanıyor. Muhalefetin hayalleri paramparça” başlığıyla okuyucularına duyurdu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok