Ekonomi

Roketsan, BAE’li EDGE Group ile anlaşma imzaladı

Roketsan ve EDGE Group arasında akıllı mühimmatların geliştirilmesine yönelik anlaşma imzalandı.

Birleşik Arap Emirlikleri‘nin Dubai şehrinde gerçekleştirilen Dubai Airshow 2023, 95 ülkeden 1400’den fazla katılımcıyı ağırlıyor.

Fuarda şirketler arasında çeşitli işbirliği anlaşmaları yapılıyor. Bu kapsamda Roketsan ve EDGE Group arasında akıllı mühimmatların geliştirilmesine yönelik anlaşma imzalandı.

İmza töreni, Roketsan İleri Teknolojiler ve Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Cenk Önen, Roketsan Pazar Geliştirme ve Tanıtım Direktörü Mustafa Odabaş ve EDGE Group yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anlaşma kapsamında Roketsan ve EDGE Group, yeni ve gelişmiş akıllı silah teknolojilerinin ortak geliştirilmesine yönelik fırsatları araştırmak için birlikte çalışacak.

Roketsan Pazar Geliştirme ve Tanıtım Direktörü Odabaş, “Bundan sonra EDGE ile yeni ve ileri teknolojiye sahip silah sistemleri ve mühimmatlarla alakalı işbirliklerine çalışmaya başlayacağız” diye konuştu.

Dubai’de Türk bayrağını dalgalandırmanın kendileri için bir şeref olduğunu belirten Odabaş, “BAE’ye Türk SİHA’larının satışı gerçekleşti. Bu SİHA’ların üzerinde Roketsan mühimmatları kullanılıyor” dedi.

BAE’nin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarıyla temasta olduklarını belirten Odabaş, BAE Uzay Ajansı ile fırlatma sistemlerine yönelik bir görüşme gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok