DünyaEkonomi

Sterlin/Dolar’da son gelişmeler neler?

Sterlin/Dolar’da karışık seyrin olduğunu görmekteyiz.

Sterlin/Dolar geçtiğimiz hafta 1,2680 seviyesine kadar yükseldikten sonra aşağı yönlü bir seyir sergileyerek 1,2370 seviyesine kadar gerilemişti. Dün ise bulunduğu seviyeden toparlanmaya çalışarak bugün 1,2420 seviyesi civarında hareketleniyor. (11.50)

İngiltere tarafında bugün enflasyon verisini takip ettik. Enflasyon yıllık bazda %8,7 olarak açıklanırken, aylık bazda ise %1,2 olarak açıklandı. Enerji fiyatlarındaki geri çekilmeye rağmen enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi dikkat çekti.

Dün açıklamalarda bulunan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey enflasyonun hâlâ yüksek seviyelerde olmasından çıkarılacak derslerinin olduğunu söyledi.

Ayrıca Bailey, ekonominin daha önce benzeri görülmemesi şoklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, gerçek zamanlı politika yapmak gerektiğini ve şoklara cevap vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası 11 Mayıs’ta gerçekleştirdiği faiz kararı toplantısında, enflasyonu %2 hedefine getirebilmek için 12’nci kez üst üste faizleri artırarak faizleri %4,50’ye yükseltmişti.

ABD tarafındaki ekonomik gelişmelere bakacak olursak; bugün 21.00’de FED toplantı tutanakları yayınlanacak. Toplantı tutanaklarında verilecek mesajlar piyasalar tarafından merakla bekleniyor.

Öte yandan piyasalarda gündemde tansiyonu yükseltmeye devam eden borç krizi sorununda çıkmaza gidiliyor algısı hâkim. Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCharthy, dün yaptığı açıklamada henüz bir uzlaşı sağlamadığı belirtmişti. Loisiana Milletvekili Garret Graves da başka toplantıların henüz planlanmadığını söyemişti. Graves, tarafların bazı konularda anlaşmaya çok yakın olduklarını ancak tam uzlaşı için karşı taraftan bazı adımlar beklediklerini dile getirdi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok