DünyaEkonomiŞirket Haberleri

Tesla tarihinde ilk kez reklam verecek

Tesla CEO’su ünlü milyarder ve girişimci Elon Musk şirketin genel kurulunda yaptığı konuşmada tarihlerinde ilk kez reklam vereceklerini açıkladı.

Musk, “Biraz reklam yapalım bakalım nasıl olacak” dedi.

Bu kararın hissedarların büyük alkışını alması üzerine Musk, “İnsanların reklam vermemizi bu kadar istediğini bilmiyordum” dedi.

Musk bugüne dek reklam vermeye gerek olmadığını, çünkü reklamsız bile talebe yetişmekte zorlandıklarını, reklama harcayacakları parayı ürünleri geliştirmek için kullandıklarını söylüyordu.

Musk’ın bu fikrinin değişmesinde elektrikli araba pazarına güçlü bir giriş yapan büyük araba üreticilerinin reklam bütçelerinin büyük kısmını elektrikli arabalara ayırmasının etkili olduğu söyleniyor.

Tesla bu yıl artan rekabet ve yükselen faizler karşısında indirime gitmişti. Bu indirimler şirketin kâr marjını düşürmüştü.

Twitter’ı satın alması da Musk’ın reklam konusundaki fikrini değiştirmiş olabilir. Platform Musk öncesinde gelirlerinin %90’ını reklamlardan elde ediyordu. Musk’ın Twitter’ı satın alması sonrası birçok büyük reklam veren platformdan çekilmişti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok