Transmot Lojistik yurt dışında, Kazakistan ve Kırgızistan’dan sonra şimdi de Rusya’da ofis açtı.

Transmot Lojistik Genel Müdürü Mehmed Onur Telci, Türkiye'nin coğrafi konumunun lojistik faaliyetler için büyük bir avantaj olduğunu belirtti ve “Türkiye'nin ulaşım altyapısının sürekli olarak iyileştirilmesi, lojistik operasyonların verimliliğini yükseltti” dedi.

Transmot Lojistik Genel Müdürü Telci, 2006 yılında kurulan şirketlerinin karayolu taşımacılığı, parsiyel taşımacılık, soğuk zincir taşımacılığı, ekspres taşımacılık, üçüncü ülke transit ülke taşımacılığı ve fuar taşımacılığı alanlarında yurtdışına hizmet verdiklerini anlattı.

'Yerel para birimiyle navlun ödeme kolaylığı'

Transmot Lojistik Genel Müdürü Mehmed Onur Telci

Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Moğolistan ile yoğun çalıştıklarından söyleyen Mehmed Onur Telci “Rusya’da ofis yapılanmamız, şirketin işleyişini daha verimli ve etkin hale getirmek, operasyonları yönetmek ve müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak amacıyla oluşturuldu.

Rusya ofisimizi açmamızın nedeni AB yaptırımları nedeniyle Rusya da halen navlun ödemelerini yabancı para biriminden yapmak çok zor ve imkânsız bir hal almasından kaynaklandı. Rusya’daki müşterilerimize yerel para biriminde navlun ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Bununla finansal problemi biraz olsun azaltıyoruz” dedi.

'Rusya geniş pazar potansiyeline sahip'

“Ukrayna savaşı ve siyasi ilişkilerdeki değişiklikler, iki ülke arasındaki ticaretin dinamiklerini etkiledi” diyen Telci şunları söyleri: “Siyasi ve ekonomik gelişmeler, ticarette artan fırsatlar yaratabilir veya bazı zorluklar ortaya çıkarabilir. Özellikle, iki ülke arasındaki ilişkilerde herhangi bir değişiklik, ticaret hacmini etkileyebilir.

Rusya, büyük bir ekonomiye ve geniş bir pazar potansiyeline sahip. Rusya’da ofis açmak, Türk firmalarına bu geniş pazarda doğrudan varlık gösterme ve yerel müşterilere ulaşma imkânı sağlıyor. Fiziksel varlığın olması, lojistik süreçleri kolaylaştırabilir ve yerel tedarik zincirleri oluşturmayı desteklemektedir.”